Bioptron lichttherapie

Bioptron® lichttherapie stimuleert huidherstel, huidvernieuwing en huidverjonging. Het heeft een positief effect op de kwaliteit van het bloed en daarmee een positief effect op alle cellen in ons lichaam.

Bioptron® lichttherapie kan worden ingezet bij o.a.:

  • Littekens
  • Huidonstekingen
  • Acne
  • Rosacea
  • Oppervlakkige bacteriële infecties
  • (Hoofd)pijnklachten
  • (On)zichtbare wonden

Bovenstaande aandoeningen zijn vrij algemeen en de meeste mensen zullen hiermee, op een bepaald punt in hun leven, te maken krijgen/hebben. Hoewel demeeste problemen niet levensbedreigend zijn, kan het een zeer pijnlijke en negatieve impact hebben op de kwaliteit van het leven. Bioptron® lichttherapie kan helpen de genezing te bevorderen en het ongemak te verminderen. De behandelingen zijn pijnloos en eenvoudig toe te passen, ook in uw thuisomgeving.

Bioptron® werkt op een natuurlijke manier door het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en zo zijn eigen genezingskracht vrijte geven. Bioptron® lichttherapie zendt gepolariseerd lage energie licht. Dit specifieke polychromatisch licht spectrum (480nm – 3400nm) bevat niet slechts één golflengte (zoals laser), maar omvat het zichtbare licht en het helende deel van het infrarood spectrum, vergelijkbaar met de zon, maar dan zonder demogelijke schadelijke UV straling.

Eigenschappen Bioptron® licht:

Versnelde en verbeterde wondheling: het Bioptron® licht herstelt beschadigde celmembranen. De cellen kunnen dan opnieuw en beter voeding en zuurstof uit de bloedbaan opnemen. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe cellen aangemaakt kunnen worden waardoor de weefsels hersteld kunnen worden.

Ontstekingsremmend: het Bioptron® licht zorgt voor de aanmaak van stoffen (interferon alfa en beta) die onze weefsels herstellen en vernietigd tevens stoffen (prostaglandines) die schade brengen aan onze weefsels.

Stimulatie van ons lymfestelsel: het Bioptron® licht zorgt ervoor dat onderhuidse vochtopstapelingen, oedemen en afvalstoffen sneller verdwijnen.

Verbeterde doorbloeding: het Bioptron® licht staat in voor de uitzetting en versnelde vorming van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.

Pijnstillende en spierontspannende werking: het Bioptron® licht vermindert de prikkeling van de zenuwbanen, waardoor pijn verlicht wordt.

Stimulatie van ons immuunsysteem: de weerstand van ons lichaam wordt lokaal versterkt.

De 4 karakteristieken van Bioptron licht zijn:

Gepolariseerd: Dit zijn lichtgolven die paralel bewegen. Gepolariseerd licht is penetrerend licht en bereikt zo meerdere weefsels.

Polychromatisch (gekleurd licht): Bioptron licht bevat niet slechts één golflengte, maar een brede range inclusief het zichtbare licht en een deel van het Infrarood Spectrum.

Incoherent: Bij Bioptron licht hebben we te maken met allerlei kleuren en dus met verschillende golflengtes die niet synchroon zijn en dus incoherent (vergelijkbaar met IPL).

Lage energie: Bioptron licht heeft een lage energiedichtheid (straling). En dus veilig in gebruik.